Întreţinerea şi durabilitatea terenurilor cu gazon sportiv artificial

Gazonul sportiv artificial este foarte popular în zilele noastre şi este o investiţie care merită. Tot mai mulţi antreprenori aleg să se implice într-o astfel de afaceri şi tot mai multe instituţii apelează la terenuri de sport cu gazon sportiv artificial.

Terenuri de sport cu gazon artificial

Să intrăm puţin în detalii. Cu ce sunt diferite terenurile de gazon artificial faţă de terenurile cu gazon natural?

Unele avantaje ale terenurilor de gazon artificial includ costuri de întreţinere rezonabile, o durată de viaţă mai lungă şi un joc mai bun.

Întreţinere minimă şi costuri mici

Multe afaceri aleg să meargă pe terenuri cu gazon artificial din cauză că necesită o întreţinere minimă, fiind astfel şi costuri mai mici implicate în acest proces.

Spre deosebire de terenurile tradiţionale de sport cu iarbă naturală, gazonul artificial nu necesită cosit.

Materiale extrem de durabile

Unul dintre contribuitorii costurilor minime de întreţinere este componentul extrem de durabil al produsului. Produsul este realizat din fire de iarbă artificiale, ce sunt strategic cusute în material premium şi amestecat cu mărgele din cauciuc negru şi nisip. Această formulă este realizată pentru a atenua impactul papucilor unui jucător, eliminând posibilitatea unei tăieturi accidentale. Gazonul artificial suportă o varietate de tipuri de încălţăminte, incluzând ghete de fotbal pentru sală, cât şi ghete de fotbal tradiţionale.

În timp ce ploaia şi zăpada poate să facă rău terenurilor cu gazon natural, gazonul artificial poate să reziste chiar şi celor mai grele condiţii meteo, ce rezultă implicit într-o durată de viaţă mai lungă.

Adţional, ligile care îşi desfăşoară meciurile pe terenuri cu gazon artificial au şanse mai mici să experimenteze meciuri amânate sau anulate din cauza condiţiilor proaste de joc.

Un ritm de joc mai rapid

Terenurile naturale de joc de multe ori conţin grobi sau dâmburi, iar dimensiunea inegală a ierbii poate să întrerupă deplasarea mingii.

Mai mult decât atât, calitatea jocului poate să depindă în mare de forma şi dimensiunea gazonului, întrucât pot să controleze viteza mingii. Astfel, jucătorii nu se vor descurca la fel de bine pe un teren natural dacă nu este bine întreţinut.

Din cauza faptului că gazonul artificial seamănă cu un teren drept, iarba sintetică nu creează obstacole pentru a se îndeplini cele mai bune condiţii pentru desfăşurarea unui ritm mai rapid de joc.

Din cauza utilităţii sale, terenurile de gazon artificial continuă să fie alegerea preferată a multor instituţii şi afaceri.

Comments are closed.